نمایندگان مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را با حمایت فراکسیون امید تصویب کردند.

مجلس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه مجلس شورای اسلامی بررسی دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به قانون انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت.

محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح، گفت: پس از پایان انتخابات مجلس شورای اسلامی، دوستانی از جمله علی مطهری به دنبال ارائه این طرح و جمع‌آوری امضا برای آن بودند.

وی تأکید کرد: در هیچ دوره‌ای از مجلس، به دلیل اتهامات فساد اقتصادی و اخلاقی تا این حد رد صلاحیت صورت نگرفت در شرایطی که امکان دفاع نیز برای نمایندگان فراهم نشد. عموماً برای ایراد این اتهامات به گزارشات استناد می‌شود تا امروز هیچ مسئولیتی برای افرادی که گزارش کذب می‌دهند، در قانون وجود ندارد.

نماینده مردم لنجان در مجلس اظهار داشت: در صورت تصویب نهایی این طرح، فرد متضرر می‌تواند به محکمه صالحه شکایت کند و اگر گزارش کذب بود، گزارش‌دهنده چه فرد دولتی باشد و چه غیردولتی، مجرم بوده و محاکمه می‌شود.

کوهکن گفت: بر این اساس، اگر گزارش کذب از سوی فرد دولتی داده شود، انفصال از خدمت و اگر از طرف فرد حقیقی داده شود، به ۶ ماه زندان محکوم می‌شود.

  • تغییر قانون انتخابات شایسته نیست

در ادامه جلسه، محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در مخالفت با دو فوریت این طرح، گفت: روزهای آخر عمر مجلس دهم است، ارائه این طرح شائبه‌دار است و به نظر می‌رسد برخی دوستان می‌خواهند از مسند نمایندگی سوءاستفاده کنند؛ تغییر قانون انتخابات با این عجله شایسته نیست.

وی گفت: در شرایطی که نرخ کالاهای اساسی به شدت گران کننده است، کارگران حقوق خود را دریافت نکردند، کسبه، بازار، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل هستند، ارائه طرح سیاسی اشتباه است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه مقامات قضائی در حال حاضر نیز می‌توانند به گزارش‌های کذب رسیدگی نمایند، تصریح کرد: مجلس یازدهم وقت کافی برای حل این مشکل دارد. وقت کم مجلس دهم نباید برای بررسی این طرح تلف شود. شایسته نیست که بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده برای بررسی طرح سیاسی متوقف شود.

در ادامه، احمد همتی عضو فراکسیون امید مجلس در موافقت با این طرح، نسبت به ارائه گزارشات خلاف واقع از سوی نهادهای مختلف در مورد نمایندگان انتقاد کرد و خواستار رأی نمایندگان به دو فوریت طرح شد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: امروز جنگ جهانی با کرونا مطرح است. در کشور ما اقدامات خوبی انجام شده است اما ضعف‌هایی نیز وجود دارد. اولویت مجلس دهم در روزهای پایانی باید حل مشکلات مردم ناشی از شیوع بیماری کرونا باشد. باید به وضعیت حقوق کارگران و معیشت کارگران روزمزد رسیدگی کنیم.

همچنین علیرضا رحیمی عضو فراکسیون امید مجلس در موافقت با دو فوریت این طرح اظهار داشت: کرونا اولویت اول کشور است اما مجلس در هیچ‌کدام از تصمیم‌گیری‌های مؤثر در مورد کرونا شرکت نداشته و این تصمیم‌گیری‌ها به ستاد مقابله با کرونا سپرده شده است.

وی تأکید کرد: موافقان این طرح، ترکیبی از سلایق مختلف سیاسی در مجلس هستند بنابراین این طرح حقوقی و نه سیاسی است.

رحیمی تصریح کرد: مبنا قرار گرفتن گزارشات بی‌هویت برای رد صلاحیت‌ها اشتباه است. تا امروز حتی علت رد صلاحیت بنده را نیز شورای نگهبان اعلام نکرده است. خانم‌های نماینده به چه علت رد صلاحیت شدند؟

در پایان نمایندگان با ۱۵۱ رأی موافق و ۲۳ رأی مخالف، دو فوریت این طرح را به تصویب رساندند.

کد خبر 501525

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha